Hoe werkt het

Onder zorgaanbod op deze website vind je alle respijtvoorzieningen in Noord-Holland Noord die zijn aangesloten bij mantelzorgvrij.nl. Ga naar zorgaanbod en vul je postcode in. Je kunt met behulp van het filter de respijtvoorziening van jouw voorkeur nog beter vinden. 

Heb je een respijtvoorziening gevonden? Stuur dan jouw voorkeur in. Onze respijtcoördinator neemt contact met je op en bespreekt de mogelijkheden. Loopt de financiering via de Wmo (gemeente)? Dan moet je een beschikking aanvragen. Dit kan een paar weken duren. Het Mantelzorgcentrum helpt je hier graag bij.

Wanneer de beschikking of andere voorwaarden geregeld zijn, dan gaat de respijtcoördinator na of de respijtvoorziening beschikbaar is in de door jou opgegeven periode. Daarna volgt een kennismaking, zowel met jou, als met je naaste. Jullie moeten immers beiden een goed gevoel over de respijtvoorziening hebben. 

Gaan jullie akkoord met de respijtvoorziening? Dan maakt de coördinator respijtzorg alles in orde. Daarna kan de mantelzorger zijn vrije dag(en) inplannen, een vakantie boeken en alvast uitkijken naar een zorgvrije dag, dagdeel of week!

Heb je nog vragen over respijtzorg? Check onze Veel gestelde vragen of neem contact met ons op. 

Mantelzorgvrij illustratie

Meer informatie

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van al het nieuws over respijtzorg? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.