Wat is het en wat kan het betekenen voor jou als mantelzorger?

Mantelzorgvrij.nl, de website waar je als mantelzorger eindelijk jouw vrijetijd kunt plannen. Hier komt vraag en aanbod van respijtzorg bij elkaar. Respijtzorg is een ander woord voor ‘op adem kunnen komen' voor mantelzorgers. Ben je mantelzorger en wil je graag een paar uur, een dag (of meer) vrij zijn van de zorg voor je naaste? Dan vind je hier de oplossing.

Mantelzorgvrij.nl is een initiatief van het Mantelzorgcentrum, het onafhankelijke kenniscentrum voor mantelzorgers en (zorg)professionals.

Meer informatie
Wat is het en wat kan het betekenen voor jou als mantelzorger?

Meld je hier aan als respijtlocatie

Biedt jouw organisatie respijtzorg aan? Dan kun je jouw locatie aanbieden op mantelzorgvrij.nl Neem contact op met Marianne Weel, coördinator respijtzorg, voor meer informatie. 

Een respijtlocatie biedt planbare respijtzorg aan. Logeerzorg, waarbij alleen gebruik van een bed kan worden gemaakt wanneer deze beschikbaar is, valt hier niet onder. Wil je meer weten over respijtzorg? Neem dan contact met ons op. 

Meld je respijtlocatie aan
Meld je hier aan als respijtlocatie

Meld je aan als respijthulp

Wil je graag een mantelzorger tijdelijk vervangen? Word dan respijthulp. Een respijthulp neemt de zorg uit handen van een mantelzorger in de thuissituatie, zodat de mantelzorger een dag of dagdeel weg kan. Vanaf 4 uur per maand kan iemand zich al inzetten als respijthulp. Ken je iemand die dit wil doen? Of wil je zelf af en toe een de zorg uit handen nemen van mantelzorger? Neem dan contact op met Marianne Weel, coördinator respijtzorg. Je reiskosten worden vergoed en je ontvangt ook nog eens een leuke vrijwilligersvergoeding per uur.

Ik meld me aan als respijthulp
Meld je aan als respijthulp