Vul de contactgegevens van de mantelzorger in

Je hebt gekozen voor een respijtvoorziening. Onze respijtcoördinator neemt binnen drie werkdagen contact met je op en bespreekt de mogelijkheden. Loopt de financiering via de Wmo (gemeente)? Dan moet je een beschikking aanvragen. De gemeente onderzoekt of je hiervoor in aanmerking komt. Dit kan een paar weken duren. Het Mantelzorgcentrum helpt je hier graag bij. Kijk voor meer informatie op Hoe werkt het

Aanvraag overzicht

Handen in Huis Schagen

Handen in Huis regelt door het hele land vrijwilligers die de mantelzorger vervangt, minimaal 2 nachten, 3 dagen. Hierdoor kan de zorgvrager langer thuisblijven omdat de mantelzorger het langer volhoudt. Alle zorg die er geregeld is blijft doorgaan. Dat geeft rust. De zorgvrager blijft thuis en alles wat hij/zij gewend is blijft hetzelfde, alleen wordt de zorg nu door een ander ingevuld. En dat is voor de mantelzorger ook wel eens prettig.

Kosten
Aan vervangende mantelzorg door Handen in Huis hoeven nagenoeg geen kosten verbonden te zijn. De meeste zorgverzekeraars kennen een vergoeding hiervoor. Na het indienen van uw verzoek nemen wij contact met u op. Dan komen ook de eventuele kosten en vergoedingen aan bod.

Adresgegevens

Handen in Huis Schagen
Witte Paal 347
1742 LE Schagen
Zorg type
  • Hulp bij toilet
  • Rolstoelvriendelijk
  • Geschikt voor mensen met dementie