Vul de contactgegevens van de mantelzorger in

Je hebt gekozen voor een respijtvoorziening. Onze respijtcoördinator neemt binnen drie werkdagen contact met je op en bespreekt de mogelijkheden. Loopt de financiering via de Wmo (gemeente)? Dan moet je een beschikking aanvragen. De gemeente onderzoekt of je hiervoor in aanmerking komt. Dit kan een paar weken duren. Het Mantelzorgcentrum helpt je hier graag bij. Kijk voor meer informatie op Hoe werkt het

Aanvraag overzicht

Het Grosthuis

Er zijn situaties waarbij logeren bij WarmThuis een uitkomst is voor mensen met dementie en hun naasten. Bijvoorbeeld omdat de partner even op adem moet komen of ter overbrugging van een periode waarbij er thuis onvoldoende zorg beschikbaar is. 

Men kan komen logeren in ons logeerhuis op locatie in Het Grosthuis te Avenhorn of De Hulst in Oterleek. De medewerkers van het logeerhuis zijn gekwalificeerde, ervaren zorgverleners die met warmte en respect omgaan met de logeergasten. Maar waar ook de benodigde zorg en begeleiding geboden kan worden. 

Tijdens de logeerperiode blijft de medische zorg in handen van de eigen huisarts. Indien noodzakelijk doen wij een beroep op onze verpleegkundig specialisten of de huisartsenpost. Een logeerperiode varieert van doorgaans van een paar dagen tot maximaal drie weken. Bij hoge uitzondering kunnen mensen langer logeren.

Logeren kan op verschillende wijzen bekostigd worden; via de gemeente, de zorgverzekering of vanuit de wet langdurige zorg. Ook hier geldt dat de overheid de eigen bijdrage berekent op basis van uw inkomen. WarmThuis brengt geen extra kosten in rekening. Ook kan er gelogeerd worden op basis van een persoonsgebonden budget (PGB) of particulier. Het tarief is in dat geval 205 euro per nacht (prijspeil 2024).

Adresgegevens

Het Grosthuis
Grosthuizen 54a
1633 EM Avenhorn
Zorg type
  • Werken binnen WLZ
  • 24-Uurs zorg
  • Hulp bij toilet
  • Rolstoelvriendelijk
  • Geschikt voor mensen met dementie